FOODPORN by Vituš - rozpékaný chléb - Sweet diabetic Day

FOODPORN by Vituš - rozpékaný chléb

„Miláčku, co bude dnes k večeři?”
„Copak máme dobrého na večeřku?”
„... a nedáme si něco jiného?”

Tyhle a mnoho dalších frází zná jistě každá z nás. Nevím, jak u vás, ale u nás je večeře kámen úrazu ze všech jídel dne, obzvlášť přes týden. Člověk přijde z práce, jde se vyvenčit se svým čtyřnohým miláčkem, pak honem udělat nějaké ty povinnosti do školy, uklidit a navařit oběd na další den. Na vaření večeře už nezbývají síly. A tak se hodí mít v repertoáru nějaké ty rychlovky, kterými nikdo nepohrdne, vždycky chutnají a dají se udělat na milion způsobů. Inspirace je spousta a jídel, které jsou na první pohled obyčejné a ze kterých se dá vykouzlit mňamka je taky nespočet. Přináším jeden tip na tuto rychlou mňamku. Inspiraci na recept jsem našla doma - v ledničce, ve spíži...zkrátka recept co dům dal...

Doba přípravy: 15 minut
Počet porcí: dle toho, kolik pečiva rozpečeme a jak moc velké mlsouny doma máme 
Výměnné jednotky: Podle toho kolik pečiva zbaštíme :). 

Budeme potřebovat:

Chléb, nejlépe domáci
Bylinková sůl
trošku másla
kvalitní šunka
sýr
cherry rajčátka

Cherry rajčátka překrojíme na půl. 



Chléb si nakrájíme na plátky. Doma používáme domácí, protože na tom celková chuť nejlépe vynikne a navíc si může člověk upéct přesně takový na jaký má chuť a jaký má rád. Plátky potřebeme lehce máslem, které lehce posypeme bylinkovou solí. Položíme plátek šunky a sýra a opět lehce posypeme bylinkovou solí.




Vložíme chléb i překrájená rajčátka do trouby/remosky a ncháme cca 15 minut péct, dokud se sýr nezačne pěkně roztékat. Poté troubu vypneme a před vytažením necháme chvilku dojít v troubě.



Poté předáme na talíř a můžeme baštit.




A co vy, máte nějaký osvědčený recept na večerní rychlovku? A jaký vztah máte k receptům „co dům dal”?


You Might Also Like

0 komentářů

Vaše komentáře mi vždycky vykouzlí úsměv na rtech a dělají mi ohromnou radost. Děkuji za ně!